kunstmarktburen.nl

"Beleef de passie van kunst en ambacht op Kunstmarkt Buren!"

Niet gecategoriseerd

Rolgordijnen: praktisch, comfortabel en modern

Rolgordijnen: praktisch, comfortabel en modern

Rolgordijnen zijn de ideale vorm van raambekleding. Ze zijn praktisch, gemakkelijk te monteren, eenvoudig schoon te houden en de stof kan vervangen worden wanneer je een andere sfeer wilt. Rolgordijnen zijn ook comfortabel: ze houden de zon buiten, maar laten wel licht door, zijn goed voor de akoestiek in je kamer en eenvoudig te bedienen. Tot slot geven rolgordijnen je ruimtes een moderne, strakke, functionele uitstraling die toch sfeervol kan zijn door het materiaal, de kleur en het dessin dat je kiest.

Rolgordijnen op maat

Voor verduisterende rolgordijnen is het noodzakelijk je rolgordijn op maat laten maken. Er valt dan aan de zijkanten zo min mogelijk licht naar binnen. Ook voor andere ramen is het ideaal om je rolgordijnen op maat te laten maken. Ze vallen dan precies binnen je raamkozijnen en dat ziet er gewoon heel mooi en strak uit. Een ander voordeel van het op maat laten maken is dat je de samenstelling van je rolgordijn helemaal zelf kunt ontwerpen. Er zijn verschillende soorten cassettes, bedieningsmogelijkheden en natuurlijk verschillende kleuren en dessins. Ook de afwerking van de onderkant kan verschillend worden uitgevoerd: via een zoom waarin de verzwaring is opgenomen of meer zichtbaar met een onderlat. Zo maak je je eigen rolgordijnen en kun je zelfs per ruimte in je huis andere keuzes maken.

Elektrische rolgordijnen: gemak dient de mens

Wil je je rolgordijnen kunnen bedienen met één druk op de knop? Kies dan voor elektrische bediening. Je bent dan af van de traditionele koorden of kettingen die alleen maar in de war raken en een rommelig aanzicht geven. Elektrische bediening heeft als basis een motortje in de rolbuis en meestal een batterij. De bediening zelf kan op verschillende manieren plaatsvinden. Het meest eenvoudige is via een schakelaar, maar er zijn meer geavanceerde manieren, zoals via een afstandsbediening. Spraakbediening is ook een optie. Je rolgordijn is dan te bedienen via de bekende spraakassistenten, zoals Apple Siri, Google Home en Amazon Alexa. Tot slot is er de bediening via je een app op je smartphone of tablet. Je kunt dan overal waar je beschikt over internet je elektrische rolgordijnen bedienen. Niet alleen prettig wanneer je thuis op de bank zit, maar het kan ook een bijdrage leveren aan het beveiligen van je huis wanneer je op vakantie bent.